Bestrijden met nematoden gestart

In de gemeente de Bilt zijn we gestart met de bestrijding van de eikenprocessierupsen door het in de nachtelijke uren bespuiten van de eikenbomen met een vloeistof vermengd met nematoden. Oog op de Bilt publiceerde hier een filmpje van die kunt u hier bekijken.

Geplaatst in Geen categorie | Getagged , | Reacties uitgeschakeld voor Bestrijden met nematoden gestart

Wat te doen bij Rupsen/ GGD

De GGD heeft 3 folders uitgebracht die veel vragen beantwoord over de eikenprocessierups. De folders zijn hier te vinden.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen bij Rupsen/ GGD

Enorme plaagdruk

Op dit moment zijn wij razend druk met het bestrijden van de eikenprocessierups, wij begrijpen dat u zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Wij zijn zo druk dat wij helaas genoodzaakt zijn om voorlopig geen nieuwe opdrachten meer aan te kunnen nemen. Zodra er weer ruimte is voor nieuwe opdrachten zullen we dat hier vermelden.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Enorme plaagdruk

GGD richtlijn Eikenprocessierups RIVM

Op de website van de RIVM (rijks instituut voor volksgezondheid en Milieu wordt helder uiteengelegd wat het probleem van de eikenprocessierups inhoud, perioden van overlast, de verspreiding over heel Nederland, de bestrijding. Hier vindt u de link naar de website van het Rijksinstituut. Eikenprocessierups bestrijding volgens RIVM

Geplaatst in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor GGD richtlijn Eikenprocessierups RIVM

Nest, zuigen, verdwenen

Deze galerij bevat 3 foto's.

Meer galerijen | Reacties uitgeschakeld voor Nest, zuigen, verdwenen